Városok Hálózatai

Europe for Citizens


Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)

Státusz: nyitott

A pályázaton elnyert összeg: 135.000 euró

Támogatási forma: vissza nem térítendő

Az új pályázat teljesítésének ideje: 2015. június 1. – 2017. május 31.


Kedvezményezett (Projektgazda): Gyula Város Önkormányzata


A pályázat projektgazdája - a menedzsment, a kommunikáció és a projekt szakmai irányítója - a magyarországi Gyula több évtizedes tapasztalttal rendelkezik nemzetközi rendezvények szervezésében. Számos neves nemzetközi találkozónak ad helyszínt évente több alkalommal. A település a testvérvárosi kapcsolatok ápolásában is úttörő szerepet tölt be, hiszen az olaszországi Budrióval 2013-ban ünnepelte az ötvenedik jubileumát, ezzel Magyarország legrégebbi élő testvérvárosi partnerségét mutatva fel.

Partnerek: Palics Helyi Közösség, Budrio Város Önkormányzata, Arad Város Önkormányzata, Ditzingen Város Önkormányzata, Kovászna Város Önkormányzata

A partnerek szintén komoly tapasztalatokkal bírnak a nemzetközi rendezvényszervezés területén. Projekt vállalásaik szerint részt vesznek a projektcsapat munkájában, előadókat biztosítanak a rendezvényekre, szervezik a helyi civilek részvételét a programokon, megszerveznek egy-egy találkozót (gyulai koordinációval), adatokat biztosítanak a projekt honlapjára, aktívan részt vesznek a projekt eseményeinek megtervezésében.

 

Gyula városában a 2013-as esztendőt egy testvérvárosi hálózatépítésre megnyert pályázatnak köszönhetően, az aktív időskorúakkal foglalkozó konferenciák („Nemzetközi tapasztalatcsere – fórum a generációk közötti együttműködés előmozdítására” címmel) tették ki, melyek égisze alatt ünnepi és jubileumi események is megrendezésre kerültek. A 2014-es évben a munka és a család világát („Munka és család – önkormányzatok tematikus hálózata” címmel), azok összefüggéseit taglalták a testvérvárosi programok, akár az előző évben, ekkor is szintén a Europe for Citizens program jóvoltából.

Gyula Város Önkormányzata az idén immár a harmadik nagyszabású európai uniós projektjét és rendezvénysorozatát indítja el, mely események a 2015-ös és a 2016-os évek meghatározó elemei lesznek az éves testvérvárosi találkozók szempontjából.