Újévi Fogadás Ditzingenben a Gyulai Royal Dixieland Banddal

2016.01.20 11:35

 

Ditzingenben 2016. január 17-én vasárnap zajlott le a hagyományos Újévi Fogadás. A német testvérváros főpolgármestere, Michael Makurath mondta el köszöntőjét a település polgárainak és a testvérvárosokból érkezett küldötteknek. 

A programon a francia Rellieux-la-Pape és városunk is képviseltette magát. A gyulaiakat Dr. Görgényi Ernő polgármester vezette. Az ünnepségen vendégszerepelt a népszerű Gyulai Royal Dixieland Band. A sikeres gyulai formáció számtalanszor lépett már fel európai színpadokon. Gyula testvérvárosaiban hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvendnek a zenészek. Tavaly decemberben az aradi adventi fogadáson szerepeltek karácsonyi hangulatú műsorukkal, most pedig Ditzingen meghívásának tettek eleget. Az idén ünnepli a két település partnerségének 25. évfordulóját, a jubileumi év első kiemelt programját Ditzingenben tartották meg, mely esemény fényét növelte a gyulai zenekar koncertje. 

A következő találkozó szintén a német partnervárosban lesz, március 18-20-ig, ebből az alkalomból kifolyólag Gyula város, a „Helyi polgárok az európai közéletben – hálózat a polgári részvétel erősítéséért” című testvérvárosi projektjének következő konferenciája kerül megvalósításra, s emellett ünnepi megemlékezések színesítik még a találkozót.