Rejtő Koktél 2016.06.10 (Péntek) Vigadó

2016.06.03 10:22

Rejtő Koktél

 

A „Helyi polgárok az európai közéletben – hálózat a polgári részvétel erősítéséért” című testvérvárosi pályázat záró eseménye kapcsán testvérvárosi találkozót és projektzárót tartott a projektgazda, Gyula városa 2016. június 10-11-12-én. Ezen rendezvénysorozat utolsó helyszínén ünnepelte meg Diztingen-Gyula (25) és Kovászna-Gyula (10) testvérvárosok együttműködésük neves évfordulóit.

A Kovásznával tíz esztendőt betöltött kapcsolat ünneplésének üde színfoltja volt a június 10-én pénteken, a Vigadó színpadán bemutatott Rejtő Koktél – Apósom a vezér – A tehén – Szeánsz a fegyházban című bohózatok csokra. Ezen produkciót a kovásznai Pódium Színjátszó Társulat és a Gyulai Művész Klub vitte színpadra, immár második alkalommal. A premier előadást májusban mutatták be a művészek a Kovásznai Művelődási Központban, az említett testvérvárosi pályázat erdélyi találkozója kísérő rendezvényeként.

 

A darabban közreműködtek: Baranyai Tamás, Csorja László-Zoltán, Csorja Tímea,

 Dali Lóránd, Dóczi Linda-Zsuzsanna, Kiss Gábor, Kiss Ottilia, Kovács Nóra-Janka,

Nagy Hunor-Lajos, ÖrdögAttila és  Pál Lajos

Rendező: Lázár-Prezsmer Endre

Az előadást belépőjegy megváltása nélkül megtekinthette a gyulai nézőközönség is.

Az estet támogatták: Gyula Város Önkormányzata, Gyulai Művész Klub, Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft., Gyulai Hírlap Nonprofit Kft., Kovászna Város Önkormányzata, Kovászna Városi Művelődési Központ, Pódium Színjátszó Társulat

 

Hajnal Edit

városmarketing referens – projekt menedzser