Helyi polgárok az európai közéletben – újabb állomásához érkezett a testvérvárosi projekt

2015.12.09 09:09
Gyulaiak utaznak Aradra december 11–12-én
Közel negyven fő gyulai utazik ki Aradra, 2015. december 11–12-én, hogy az Európai Unió által támogatott, "Helyi polgárok az európai közéletben – hálózat a polgári részvétel erősítéséért" című (Project No: 558765-CITIZ-1-2014-2-HU-CITIZ-NT) hat állomásos testvérvárosi pályázat harmadik helyszén részt vegyen a civil szervezetek fórumán és workshopján.

A pályázat projektgazdája – a menedzsment és a projekt szakmai irányítója – Gyula több évtizedes tapasztalattal rendelkezik nemzetközi rendezvények szervezésében. Számos neves nemzetközi találkozónak ad helyszínt évente több alkalommal. Testvérvárosi pályázatok terén is sikereket könyvelhet el, hiszen az „Európa a polgárokért” program kapcsán immár a harmadik nagyszabású testvérvárosi hálózatépítő projektjét bonyolítja le Európa különböző országaiban. Ezen szakmai találkozók megszervezésének és lebonyolításának köszönhetően színesebbé és tartalmasabbá vált Gyula város nemzetközi és testvérvárosi kapcsolatrendszere.

A szerbiai Palics, az olaszországi Budrio után a következő rendezvény Arad városában lesz megtartva, ahol a fórumon Gyulát városi kulturális és oktatási intézmények, civil szervezetek és egyesületek képviselik (Mogyoróssy János Városi Könyvtár, Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft, Egészségügyi Alapellátási Intézmény, Nicolae Balcescu Román Gimnázium, Erkel Ferenc Gimnázium, Gyula és Arad Kapcsolataiért Egyesület, Gyulai Civil Szervezetek Szövetsége, Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete, Mi egy Másért Közhasznú Egyesület, Dr. Regele Károly Szenior Úszóklub, Kerecsényi László Íjász Egyesület, Gyulai Művész Klub).

A két napos program gerincét az aradi Continental Hotelben megtartandó civil fórum és workshop adja, ahol a gyulai és az aradi civilek találkozójára, tapasztalatcseréjére és együttműködési megállapodásainak körvonalazására kerül sor. A szakmai rendezvények nyilvánosak, melyekre várják az érdeklődőket a szervezők.

A két város évente két alkalommal megrendezésre kerülő Kézfogások rendezvénye is ezen programok égisze alatt zajlik le december 11-én. A Karácsony közeledtével egy közös adventi zenei programot mutat be az aradi Városháza dísztermében a Gyulai Royal Dixieland Band, a Csíki Gergely Gimnázium és az Aradi Zenelíceum kórusa.

A 2016-os esztendőben folytatódnak a testvérvárosok találkozói Ditzingenben, Kovásznán, majd Gyulán.

Budrio konferencia galériája