Helyi polgárok az európai közéletben – ezúttal Ditzingenben rendeztek sikeres konferenciát

2016.04.11 10:40

Helyi polgárok az európai közéletben – ezúttal Ditzingenben rendeztek sikeres konferenciát

A projekt következő állomása Kovászna lesz

Az Európai Unió által támogatott, "Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért" (Project No: 558765-CITIZ-1-2014-2-HU-CITIZ-NT) című hat állomásos, nyílt testvérvárosi pályázat negyedik eseményét rendezte meg Gyula városa 2016. március 18-20-ig a németországi Ditzingenben.
 

HAJNAL EDIT VÁROSMARKETING-REFERENS, PROJEKTMENEDZSER, KISS TAMÁSNÉ, A HUMÁN ÉS TÁRSADALOMPOLITIKAI BIZOTTSÁG ELNÖKE, ULRICH BAHMER DITZINGENI POLGÁRMESTER ÉSDR. VARGA ERZSÉBET, GYULA VÁROS ALJEGYZŐJE

Fotó: Bagyinszki Zoltán 


A program hivatalos megnyitóján Michael Makurath ditzingeni főpolgármester és Kiss Tamásné Gyula Város Önkormányzata Humán és Társadalompolitikai Bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket. A meghirdetett civil fórum előadásai nyitottak voltak, így korlátlan létszámban hallgathatták meg az előadásokat a helyiek és a gyulaiak.

Az eddig megvalósult rendezvények a szervezés sokoldalúságát mutatják, hiszen minden egyes helyszínen az igényekhez és a lehetőségekhez igazodva, mindig más és más szervezet képviselte Gyula városát, ezzel építve és erősítve a kapcsolatrendszert, továbbá bővítve az egyébként is változatos és színes programokat.

Ulrich Bahmer, ditzingeni polgármester előadásában bemutatta a helyi civil szervezeteket. Helga Wiesner a schöckingeni „AKARS” egyesületről szólt, „Kultúra vidéken” címmel, mígTristán Scherrer a helyi ifjúsági szervezet képviseletében előadást tartott a nemzetközi ifjúsági hálózat kialakításáról és európai találkozók szervezéséről. Dr. Herbert Hoffmann egy ditzingeni alapítvány példáján keresztül szemléltette a jelenlévőknek a polgári elkötelezettség fejlesztéséta helyi hálózat segítségével.

Gyula város részéről Vincze Ágnes referens mutatta be a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a K. Schriffert Kör tevékenységét, majd a Gyulai Közművelődési és Vízimentő Egyesület elnöke, Cs. Szabó András ecsetelte a több mint két évtizedes múlttal bíró civil szervezet színes munkásságát. Pásztor Péter Csaba az Eurotender Egyesülettől az európai polgárok szerepéről beszélt a helyi közéletben. A rendezvény végén gyulai gasztronómiai különlegességek bemutatója és egy interaktív „húsos” kvízjáték szórakoztatta a jelenlévőket a Gyulahús Kft. marketing menedzsere Gila Éva prezentálásában.

A programok során bemutatásra került a ditzingeni TSF sportegyesület székháza is.

A közel három napos találkozó alatt a gyulaiaknak lehetősége nyílott Ditzingen város látnivalóit, majd haza indulás előtt egy kis stuttgarti kitérővel a Porsche Múzeumot megtekinteni.

A projekt következő állomása Kovásznán lesz május 6-7-8-án, ezt követi a záróesemény megrendezése, melynek a projektgazda Gyula városa ad otthont június 10-11-12-én.

 

Hajnal Edit
városmarketing referens – projekt menedzser